Social media marketing

 

Social media is een krachtig marketingmiddel geworden voor organisaties van iedere omvang. In dit artikel gaan we het hebben over social media strategieën. Hoe je een maximale strategie ontwikkelt om je doelen te behalen. Wat social media marketing überhaupt is en hoe je content ontwikkelt die aanslaat bij je doelgroep.

 

Inhoud

Wat is social media marketing?

Hoe maak je een succesvolle social media strategie?

Stap 1: doelgroep bepalen

Stap 2: social media kanaal bepalen

Stap 3: doelen opstellen

Stap 4: doelen halen en aanscherpen

 

Wat is social media marketing?

 Om te beginnen is het belangrijk om te begrijpen wat social media marketing precies is. Het is een vorm van online marketing waarbij je gebruikmaakt van sociale mediaplatforms om jouw merk te promoten, producten of diensten te verkopen en verbinding te maken met jouw doelgroep. Je merk kan je organisatie als geheel zijn, maar ook een specifieke dienst of product.

Social media marketing is een belangrijk onderdeel geworden van een online marketing strategie. Het is een krachtige manier om je bedrijf of merk te laten groeien. Het zorgt ervoor dat je jouw bedrijf, diensten en/of producten kunt tonen aan een breed publiek. Je kunt gratis heel snel heel veel mensen bereiken. Met deze mensen kun je een relatie opbouwen, je merkbekendheid vergroten en je sales aanzienlijk verbeteren.

Het principe voor de populariteit is goed te verklaren. Op social media is waar heel veel mensen zitten. Door content te creëren die bij je organisatie past en die van toegevoegde waarde is voor je publiek, zorg je ervoor dat je interactie krijgt met je content.

Het is helemaal sterk als je je publiek op social media kunt doorsturen naar jouw verkooppunten. Denk hierbij aan je fysieke winkel, je website of je webshop. Tegenwoordig kun je de aankopen zelfs in Instagram zelf instellen. In het geval van een dienstverlening gebruik je social media om afspraken in te plannen. Zo zet je interactie en interesse gelijk om in omzet.

 

Hoe maak je een succesvolle social media strategie?

Een succesvolle social media strategie zorgt ervoor dat je met behulp van social media het resultaat haalt dat je voor ogen hebt. Hieronder ga ik je helpen om dit op te stellen en na te streven. Ik neem je mee in de stappen die nodig zijn en geef per stap een toelichting.

Stap 1: doelgroep bepalen

We starten de strategie met het bepalen van de doelgroep. Je doelgroep is namelijk de groep waar je je berichten aan richt. Schrijf voor jezelf op wie ze zijn en welke kenmerken ze hebben. Geslacht, leeftijdsgroep, woonplaats(en), interesses, beroepsgroep(en), enz.

Als je deze groep hebt bepaald, heb je een duidelijk richtpunt om de volgende stappen te bepalen. Maar ook voor de middelen, uitingen en berichten die je gaat plaatsen. Het zorgt ervoor dat je de juiste personen aanspreekt en je alles op elkaar afstemt. Je doelgroep is voor elke vorm van marketing en communicatie belangrijk.

Stap 2: social media kanaal bepalen

Zodra je je doelgroep hebt gesteld, is het belangrijk om te bepalen welke social media kanalen hierbij passen. Maar ook wat bij jouw bedrijf/merk past. Zo kijk je naar wat je wilt promoten. Heb je daar vooral visueel materiaal voor? Dan denk je snel aan Instagram of Pinterest. Heb je vooral kennis die je wilt delen, dan denk je aan LinkedIN.

Maar ook: op welke sociale mediaplatforms is je doelgroep vooral actief? Het is belangrijk om te onthouden dat je niet op elk platform actief hoeft te zijn. Kies de platforms die het beste bij jouw merk en doelgroep passen.

Stap 3: doelen opstellen

Als je resultaat wilt halen, is het belangrijk om te weten wanneer je tevreden bent met het gehaalde resultaat. Dit doen we door doelen op te stellen. Je maakt voor jezelf een richtpunt, waar je naartoe werkt. En welke stappen er nodig zijn om dit te behalen. Doelen opstellen zorgt ervoor dat je focus aanbrengt en wanneer je tevreden kunt zijn. Belangrijk dus is om niet gelijk te veel te willen. Het werkt erg demotiverend als je te hoge doelen stelt, die je vervolgens niet haalt.

Maar wat zijn dan goede doelen? En dan heb ik het niet over Unicef of het Rode Kruis, maar social media doelen. Een stukje inspiratie: Volgens de Sprout Social Index zijn de twee belangrijkste doelen van social media marketing: vergroten merkbekendheid (58%) en vergroten van verbinding met de doelgroep (41%).

Het is belangrijk dat je naar je eigen bedrijf/merk kijkt en de volgende vraag beantwoordt: waarom wil ik social media gebruiken? Nu zullen de meeste ondernemers zeggen dat ze meer resultaat willen behalen. Meer omzet, meer klanten, meer mensen helpen, enzovoorts. Dit zal dus je hoofdoel zijn. Maar kijk ook naar je subdoelen. Hoe ga je dat resultaat halen? Dat is dus waar merkbekendheid en verbinding met je doelgroep belangrijk wordt.

Verder is het belangrijk dat je doelen opstelt die specifiek en meetbaar zijn. Meer verbinding met je doelgroep is lastig meten. En dus weet je ook niet wanneer je goed bezig bent en waar dit vandaan komt. Kijk hoe je verbinding kunt kwantificeren. Bijvoorbeeld door te kijken hoeveel er op je berichten gereageerd wordt.

Hier kun je dan een specifiek doel van maken. Kijk naar hoeveel er momenteel gereageerd wordt. Als je afgelopen maand tien reacties hebt ontvangen op Insta, is dat je startpunt. Een doel kan dan zijn: ‘’ik wil volgende maand meer verbinding met mijn doelgroep en wil de reacties op mijn Instagram-berichten laten groeien van 10 naar 20 reacties’’.

Stap 4: doelen halen en aanscherpen

Nu heb je een specifiek doel waar je naartoe kan gaan werken. Aan het einde van de maand kijk je of je het doel hebt gehaald. En vooral waarom je het wel of niet gehaald hebt. Heeft een bericht het goed gedaan? Waarom deed dat bericht het goed? Heb je je berichten op je doelgroep gericht? Hoeveel berichten heb je geplaatst?

Dit is een doorlopend proces die je iedere maand nieuwe inzichten oplevert. Het is goed om veel te experimenteren en te ontdekken wat het beste werkt. Met verschillende vormen van berichten: dit kan bijvoorbeeld door het plaatsen van relevante en interessante content, het voeren van acties en het bieden van klantenservice via social media.

Het mooie van de templates die je hier kunt aanschaffen is dat ze uitermate geschikt zijn om te experimenteren. Je krijgt verschillende varianten die je voor elk doel en voor elk experiment kunt gebruiken. Met die antwoorden kun je je strategie doorlopend verbeteren.

info@fieldoftemplates.com